یکشنبه 3 فروردین 1404

صنعت فولاد به‌دنبال توسعه تولید فولاد سبز

به گزارش اکوبان، هم اندیشی تولیدکنندگان فولاد در قالب سمپوزیوم فولاد ۴۰۳ می‌تواند بستری برای حرکت به سمت فولاد سبز باشد.

تولید فولاد سبز امروز برای این صنعت الزامی است که عدم توجه به آن می تواند تهدیدی برای بازارهای صادراتی ایران باشد. بر همین اساس شرکت های فولادی در سال های اخیر اقداماتی را در راستای دستیابی به فولاد سبز در دستور کار خود قرار داده اند و توانسته اند به نتایج خوبی دست پیدا کنند.

اما در کنار این موضوع، بحث تامین انرژی از مهمترین چالش هایی است که تقریبا می توان گفت در گفتار تمامی مدیران فولادی دیده می شود. کمبود برق در تابستان و کمبود گاز در زمستان به چالش روتین فولادی ها تبدیل شده که به راحتی می تواند مزیت های این حوزه را زیر سوال ببرد.

حال چنین رویدادی فرصتی است تا بار دیگر مدیران فولادی کشور که به همت آنها امروز ایران در بین ۱۰ تولید کننده اول جهان قرار دارد، علاوه بر تاکید بر چالش های موجود راه های برون رفت آن را نیز مطرح کنند.

عباس نجفی زاده رییس انجمن آهن و فولاد ایران در افتتاحیه سمپوزیوم فولاد اظهار کرد: در این دوره حدود ۳۵ شرکت خارجی در نمایشگاه سمپوزیوم فولاد حضور دارند. 

وی همچنین گفت: در اختتامیه از ۴ مدیر برتر  فولادی انتخاب میشوند.از سال ۹۷ تا به امروز بحث انتخاب مرد سال فولاد نیز اضافه شده است.همچنین از نوآورانی‌که در این حوزه حضور دارند قدردانی خواهد شد.

نجفی زاده بیان کرد: این انجمن در ۱۳ سال اخیر با توجه به عملکرد خود در بین ۴۲۷ انجمن علمی موفق به دریافت گرید Aشده است.

وی همچنین تاکید کرد: بحث های B2B بسیار مهم است که برای آن ثبت نام جداگانه در نظر گرفته شد و ۱۲ نفر درخواست دادند. 

نجفی زاده تصریح کرد: از سال آینده قرار است به بهترین طرحی که در شرکت های فولادی انجام و دسترسی به فولاد سبز را تسهیل ببخشد، تقدیر خواهیم کرد. 

وی افزود: برخی از دوستان درخواست برگزاری پنل های تخصصی را داشتند، که در این دوره چندین پنل برگزار می شود.

نجفی زاده با اشاره به وضعیت صنعت فولاد ایران بیان کرد: ما باید در فولاد سبز باید به نقطه ای برسیم که ضایعات ناشی از اقتصاد چرخشی این صنعت به صفر برسد.

رییس انجمن آهن و فولاد ایران افزود: بیشترین مصرف محصولات فولادی در صنعت ساختمانی و کمترین در وسایل خانگی است. این آمارها می تواند در حوزه توسعه به ما کمک کند. 

نجفی زاده با اشاره به ذخایر معدنی نیز تصریح کرد: ایران از نظر ذخایر معدنی سنگ آهن در رتبه هشتم قرار دارد آن هم به میزان ۳.۵ میلیارد تن است. البته برخی معادن با عیار پایین است که باید با فرآوری از آنها استفاده شود. 

وی ادامه داد: مارکت صنعت فولاد ۴.۱ درصد  با رشد همراه شدهاست.

نجفی زاده با بیان اینکه ایران سال هاست در رتبه دهم تولیدکنندگان جهان قرار دارد، اظهار کرد: در سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴ کمترین میزان رشد را داشتیم. 

در ادامه این مراسم نیز پنلی با رویکرد بر تولید فولاد سبز با حضور امین ابراهیمی مدیر عامل فولاد خوزستان برگزار شد.

ابراهیمی با اشاره به اهمیت موضوع بازیافت بیان کرد: بازیافتمحصولات فولادی نقش بسزایی در صرفه‌جویی انرژی ایفا میکند. بازیافت در صنایع فلزی، نه تنها باعث کاهش مصرف صنایع طبیعی و انرژی می‌شود، بلکه به کاهش آلودگی محیط‌زیست و حفظ منابع معدنی نیز کمک شایانی می‌کند.

به گفته وی، استفاده از محصولات جانبی تولید شده در صنعت فولاد و تولید فولاد سبز در چند سال گذشته به یکی از مهم‌ترین موضوعات در صنعت فولاد و حفاظت از محیط زیست تبدیل شده است.

ابراهیمی با اشاره به اقتصاد چرخشی گفت: اقتصاد چرخشییک مدل تولید و مصرف است که هدف آن، کاهش ضایعات و استفاده بهینه از، منابع موجود است. در این مدل به‌جای دور انداختن مواد و محصولات، به ‌طور مداوم، بازسازی و بازیافتمجدد می‌شود. این فرآیند باعث طولانی‌تر شدن چرخه‌ی عمر بازیافت می شود.

مدیرعامل فولاد خوزستان در مورد بازیافت حرارت، گفت: صنعت فولاد حدود ۸ درصد از تقاضای جهانی انرژی را تشکیلمی‌دهد. ۲۰ الی ۴۰ درصد از هزینه‌های تولید فولاد مربوط به انرژی است. مطالعات نشان داده که با حرارت ناشی از صنعت فولاد، ۱۰ درصد از برق مورد نیاز این صنعت را می توان تامین کرد. پس با اطمینان می توان گفت که بازیافت انرژیحرارتی، موجب افزایش بازدهی، کاهش مصرف سوخت و کاهش انتشار ازهای گلخانه‌ای و CO2 خواهد شد.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ویـــژه اکـوبان

آخرین اخبار اکوبان

پر بازدید ترین اخبار اکوبان

مطالب مشابه در اکوبان