سه‌شنبه 28 اسفند 1403
«اکوبان» گزارش می دهد:

بهره برداری «فولاد سنگان» از موقعیت جغرافیایی منطقه/  اقدامات فولاد سنگان در تولید برق

شرکت معدنی فولاد سنگان در تلاش است با بهره برداری از موقعیت جغرافیایی منطقه از نیروگاه بادی برای تامین نیاز خود استفاده کند.

به گزارش اکوبان،  شرکت فولاد سنگان که با سرمایه گذاری فولاد مبارکه کار خود را در شرق کشور آغاز کرد تلاش می کند تا با بهره برداری از ذخایر معدنی موجود بتواند علاوه بر تامین نیاز مواد اولیه در تولید با ارزش افزوده بالاتر سهم بیشتری داشته باشد.

حال این مجموعه موفق شده است تا افزایش تولید از 2.5  میلیون تن به 9.5  میلیون تن طی 5  سال را محقق کند. تحقق آن نیز به واسطه روش های مدیریتی و سرمایه گذاری در طرح های توسعه ای رخ داده است که نهایت در ایستگاه مقصد به افزایش تولید رسیده است.  اما در این بین مسئله تامین انرژی یکی از مهمترین اهدافی است که  فولاد سنگان آن را دنبال کرده و در اولویت های خود قرار داده است.

چراکه فولاد سنگان با استفاده از نیروگاه های خود تامین بر چالش کمبود انرژی غلبه کند.   درواقع فولاد سنگان تلاش کرده است تا در همین یک الی دو سال اخیر ناترازی ها مدیریت شود و با توجه به ظرفیت تولید کارخانه های کنسانتره و گندله سازی که ۱۰ میلیون تن است، میزان تولید شرکت ۹.۵ میلیون است، سهم خود در زنجیره ارزش فولاد را افزایش دهد.

اما این در حالی است که ناترازی در انرژی تاثیر بسیاری بر پیش برد برنامه های تولیدی فولاد سنگان دارد و می تواند در ادامه حلقه های دیگر زنجیره را هم تحت تاثیر قرار دهد. در نتیجه این موضوع ضرورت اجرای طرح هایی در حوزه انرژی را چند برابر می کند.

برای نشان دادن اهمیت این موضوع نگاهی به سال گذشته و اثرات قطعی برق بر این مجموعه خواهیم داشت. سال گذشته از ۳۲۰ روز کاری ۹۰ روز قطع برق در این مجموعه رخ داد اما سال جاری با مشارکت در طرح ملی خرید بخاری های گازی با بهره‌وری بالا و کم مصرف و اهدای آن به شهروندان، از محل صرفه جوبی، ذخیره سازی گاز انجام و این مشکل تا حد زیادی مرتفع شد.

درواقع علاوه بر انکه که سنگان می تواند با احداث نیروگاه های بادی از ظرفیت موجود در منطقه برای تولید برق استفاده کند، به سراغ تغییر در الگوهای مصرف شهروندان استان نیز رفته تا با کاهش مصرف بتواند بخشی از نیاز صنعت به گاز را تامین کند.

فراموش نکنیم عدم تامین نیاز صنایع می تواند چالش های اجتماعی را هم به همراه داشته باشد چرا که توقف خطوط تولید روند اجرای طرح های توسعه ای و همچنین اشتغالزایی را تحت تاثیر قرار می دهد و می تواند بر فضای اجتماعی منطقه نیز اثر گذار باشد.

البته در کنار این موضوع هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی در بخش های مختلف می تواند به فولاد سنگان در کاهش مصرف انرژی کمک کرده و در این زمینه اثر گذار باشد. درواقع انقلاب چهارم صنعتی که در فولاد مبارکه کلید خورده و به واحدهای زیر مجموعه آن نیز می رسد، نقش مهمی در مدیریت انرژی دارد.

اما همانطور که اشاره شد یکی دیگر از اقداماتی که می تواند فولاد سنگان از بحران انرژی نجات دهد استفاده از موقعیت جغرافیایی منطقه است.

منطقه سنگان در شرق ایران، به ‌ویژه در استان خراسان رضوی، تحت تأثیر باد های شدید و مداوم 120 روزه سیستان قرار دارد. این بادها که از اواخر بهار تا اوایل پاییز می‌ وزند، دارای سرعت بالا و پایداری قابل توجهی هستند و می ‌توانند به‌عنوان یک منبع انرژی تجدیدپذیر مورد استفاده قرار گیرند.

نکته مهم آن است که منشأ این بادها اختلاف فشار بین فلات ایران و مناطق کم‌ فشار جنوب شرق کشور است.

سرعت این بادها به 50 تا 100 کیلومتر در ساعت می ‌رسد و در برخی مواقع حتی بیش از این مقدار گزارش شده است.  در نتیجه می توان از آنها به عنوان منبعی برای تامین انرژی استفاده کرد.

در همین زمینه فولاد سنگان خراسان، در راستای تأمین پایدار انرژی و کاهش وابستگی به شبکه برق سراسری، پروژه احداث نیروگاه بادی با ظرفیت ۲۰۰ مگاوات را در منطقه خواف آغاز کرده است. این پروژه با سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیون یورویی توسط فولاد مبارکه اجرا می ‌شود.

با بهره ‌برداری از این نیروگاه بادی، نیاز فولاد سنگان به انرژی برق به‌ طور کامل برطرف خواهد شد. این پروژه نه‌تنها به پایداری تولید در این شرکت کمک می‌ کند، بلکه گامی مؤثر در جهت توسعه انرژی ‌های تجدیدپذیر و کاهش وابستگی به سوخت ‌های فسیلی در صنعت فولاد کشور محسوب می‌ شود.

لینک کوتاه خبر: https://ecobannews.com/odoe
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ویـــژه اکـوبان

آخرین اخبار اکوبان

پر بازدید ترین اخبار اکوبان

مطالب مشابه در اکوبان