پنج‌شنبه 15 آذر 1403
اکوبان گزارش می‌دهد:

توسعه همه جانبه در «فخوز»

شرکت فولاد خوزستان به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در ایران، برنامه‌های توسعه‌ای متعددی را در راستای افزایش تولید، بهبود کیفیت محصولات، و گسترش بازارهای صادراتی خود پیگیری می‌کند. این برنامه‌ها معمولاً با هدف تقویت ظرفیت تولید، ارتقای فناوری، و افزایش بهره‌وری اجرا می ‌شوند. این مجموعه با نگاه صادرات محور توانسته رکوردزنی های مختلفی را در حوزه کمی و کیفی به ثبت برساند.

به گزارش اکوبان نیوز، شرکت فولاد خوزستان در چند سال اخیر با تعریف  پروژه های توسعه ای توانسته سهم خود در زنجیره ارزش و تولید را افزایش دهد. احداث و بهره برداری از طرح مگامدول زمزم 3  نقطه عطفی برای توسعه حداکثری این مجموعه محسوب می شود که می تواند انقلابی در افزایش تولید و رشد صادراتی آن باشد.

این در حالی است که نقشه استراتژیک این مجموعه در توسعه نشان می دهد قرار است در سال 1410  تولید این مجموعه از از 3.8 میلیون تن فعلی به 13.6 میلیون تن برسد، در نتیجه این شرکت 145 پروژه را با سرمایه‌گذاری 23 هزار میلیارد تومان اجرا خواهد کرد. همین برنامه باعث شده تا مجموعه فولاد خوزستان تمرکز بیشتری بر اجرای پروژه های خود و افزایش تولید داشته باشد.

درواقع توسعه چند جانبه از سوی این مجموعه در دستور کار است تا استراتژی 1410  آن محقق شود.

نگاهی به عملکرد فولاد خوزستان نشان می دهد که این مجموعه توسعه را در تمامی ابعاد موثر در تولید و فروش در دستور کار دارد. این مجموعه در اولین گام به جهت دستیابی به تولید پایدار به سراغ سرمایه گذاری در معدن رفته است تا بتواند با این برنامه ریزی تامین مواد اولیه را مدیریت کند. این موضوع علاوه بر تامین پایدار می تواند مواد اولیه می تواند بر کاهش قیمت تمام شده نیز اثر گذار باشد و میزان سوددهی «فخوز» را افزایش دهد.

اما در حلقه تولید فولاد خوزستان با توسعه های زیر سقفی و همچنین احداث واحدهایی مانند مگامدول زمزم3  توانسته به افزایش تولید و رکوردزنی هایی دست پیدا کند. این مجموعه در سال گذشته بیش از 4  میلیون تن شمش فولاد تولید کرده است که حال با ارتقای دانش فنی و همکاری با شرکت های دانش بنیان برای تامین تجهیزات و قطعات، این تولید در سال جاری نیز افزایش پیدا خواهد کرد. درواقع یکی از برنامه های توسعه ای فولاد خوزستان افزایش بهره وری است. اما در کنار آن نگاه صادرات محور نیز از دیگر موضوعات مهمی است که باعث می شود این مجموعه برنامه های توسعه ای خد را با سرعت بالایی اجرا کند که بتواند از فرصت های موجود در بازار استفاده کند.

به همین دلیل توسعه در حوزه انرژی از دیگر برنامه های توسعه ای این مجموعه محسوب می شود. این مجموعه در تلاش است تا نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی را در زمان مقرر به بهره برداری برساند. همچنین مطالعه و امکان‌سنجی احداث نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی فتوولتاییک یا خورشیدی در قالب سه پروژه‌ی ۲۰۰ مگاواتی در حال انجام است. مشارکت در میادین گازی ایمیدرو، عقد قرارداد‌های دو جانبه برق، آغاز اجرای پروژه بریکت سرد، ذخیره سازی آهن اسفنجی سرد، بازچرخانی آب در مجموعه فولاد خوزستان و شرکت در مناقصه استفاده از گازهای فلر بخشی از فعالیت‌های انجام شده به منظور جبران‌ ناترازی انرژی است. این موارد به خوبی نشان می دهد که این مجموعه در حوزه انرژی در حال اجرای طرح هایی است که می تواند توسعه را به همراه داشته باشد.

درواقع فولاد خوزستان در تلاش است با بهره برداری از توانایی های فنی و همچنین میزان ارتباط با شرکت های دانش بنیان توانسته تولید را ارتقا و رکوردهایی در حوزه کمی و کیفی به ثبت برساند. از سویی دیگر این مجموعه در تلاش است تا با استفاده از نگاه صادرات محور از  موقعیت جغرافیایی خود استفاده کرده میزان صادرات را افزایش دهد.

این نگاه حاکی از آن است که توسعه در تمامی حلقه ها در «فخوز» در حال انجام است و این شرکت به‌ عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در ایران و خاورمیانه، همچنان نقش مهمی در تأمین فولاد داخلی و همچنین صادرات به بازارهای بین‌المللی بر دوش دارد. در سال‌های اخیر، فولاد خوزستان با اجرای برنامه‌های توسعه‌ای و بهبود زیرساخت‌ها، تلاش کرده تا ظرفیت تولید خود را افزایش دهد. علاوه بر تولید فولاد خام، این شرکت در تولید انواع محصولات نهایی و میانی، مانند بیلت و اسلب، نیز فعالیت داشته است.

 

لینک کوتاه خبر: https://ecobannews.com/zprg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ویـــژه اکـوبان

آخرین اخبار اکوبان

پر بازدید ترین اخبار اکوبان

مطالب مشابه در اکوبان