به گزارش پایگاه خبری اکوبان نیوز؛ طی ۹ ماه اخیر تقریباً بیش از ۲۰۰ کد تعرفه از دریافت ارز ترجیحی خارج شد و در فهرست کالاهایی با ارز نیمایی قرار گرفت بدون اینکه مشکل خاصی در این کالاها داشته باشیم. البته یک مورد خاص حبوبات بود که به دلیل چالش در بازار دوباره از تالار ۲ به ۱ برگشت شد.
احمدخانی نوذری در هفتمین نشست مشترک کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی تهران به اقدامات انجام شده وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۹۷ به بعد دولت ابتدای هر سال سقف بودجهای برای وزارتخانههایی که ارز ترجیحی و نیمایی دریافت میکنند، مشخص میکند. ابتدای سال بودجهای برای وزارت جهاد تعیین شد که حدود ۱۵ میلیارد یورو ارز ترجیحی و ۱.۵ میلیارد یورویی ارز نیمایی بود.
وی ادامه داد: در ابتدای سال ۱۴۰۲ وزارت جهاد کشاورزی با انباشت بدهی کالاهایی که سال گذشته وارد شده و هزینه ارزی آن پرداخت نشده مواجه شد و همچنین به بودجهای برای تامین کالاهای مورد نیاز سال ۱۴۰۲ نیاز داشت. وزارت جهاد بودجه ای را پیشنهاد میدهد که بانک مرکزی با آن موافقت نمیکند. در چند مرحله رفت و برگشت در نهایت حدود ۱۵ میلیارد یورو ارز ترجیحی و ۱.۵ میلیارد یورویی ارز نیمایی برای وزارت جهاد کشاورزی تعیین شد که البته مشروط بر این شد که باید ۳.۴ میلیارد یورو از این ۱۵ میلیارد یورو از منابع عراق و منابع ترکیه برداشت شود در غیر این صورت بودجه عدد دیگری خواهد بود.
معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: بعد از سه ماه به این نتیجه رسیدیم که باید در بودجه وزارت جهادکشاورزی بازنگری شود تا بتوانیم نیازهای سالجاری را پاسخ دهیم. نیازهای سالجاری نیز متاثر از یک تصمیم جدی افزایش تولید خصوصا در حوزه طیور بود.
وی اضافه کرد: ابتدای سال آمار ماهیانه جوجه ریزی ۱۰۰ میلیون قطعه بود. این عدد در تابستان به ۱۴۰ میلیون قطعه رسید و امروزه هدفگذاری جوجهریزی به ۱۵۰ میلیون قطعه رسیده است.
معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی به جلسات وزارت جهاد با بانک مرکزی در جهت مدیریت مصارف ارزی اشاره کرد و گفت: کالاهایی که کمترین تأثیر را در سفره مردم داشتند از تالار ۱ به تالار ۲ منتقل شدند. طی ۹ ماه اخیر تقریباً بیش از ۲۰۰ کد تعرفه از دریافت ارز ترجیحی خارج شد و در فهرست کالاهایی با ارز نیمایی قرار گرفت بدون اینکه مشکل خاصی در این کالاها داشته باشیم. البته یک مورد خاص حبوبات بود که به دلیل چالش در بازار دوباره از تالار ۲ به ۱ برگشت شد. در این بخش توانستیم کالاهایی مانند چای را به تالار دوم ببریم و از این منظر نیز توانستیم بالغ بر ۲ میلیارد یورو از مصارف ارزی را مدیریت کنیم.
وی همچنین به سیستمی سازی ثبت سفارش را نیز اشاره کرد و گفت: سیستمی شدن ثبت سفارشها نیز از موضوعات دیگری بود که پیگیری شد تا بازرگانان در صفهای طولانی بانک مرکزی برای اخذ مجوز نمانند.
خانی نوذری در بخش دیگری از صحبت هایش به واردات چای نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده ۵۰ درصد چای وارداتی از سریلانکا و ۵۰ درصد مابقی دیگر از طریق هند و کنیا انجام خواهد شد. برای شب عید نیز ثبت سفارش و واردات چای از هندوستان انجام میشود.