به گزارش اکوبان، علی آشوری در حاشیه هفدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت مالی (بورس، بیمه و بانک) در گفتگو با خبرنگار ما شرح داد: این مجموعه با هدف پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به نیازمندان در سال 1395 با مجوز رسمی بانک مرکزی فعالیت خود را آغاز کرده و در حال حاضر در مجموعه بانکی کشور با نام صندوق قرضالحسنه، خدمات بانکداری با اولویت پرداخت خدمات قرضالحسنه را انجام میدهد.
31 شعبه حضوری و خدمات آنلاین
وی اضافه کرد: صندوق قرضالحسنه امداد ولایت، در حال حاضر 31 شعبه در کل کشور دارد و در ادارات مربوط به کمیته امداد امام خمینی (ره) هم عاملی برای این صندوق وجود دارد که کار پرداخت تسهیلات و امور مربوط به آن را انجام میدهد؛ همچنین علاوه بر خدمات حضوری، در بستر خدمات غیرحضوری و آنلاین نیز از طریق فضای مجازی، خدمات مربوط به دریافتها و پرداختهای صندوق انجام میشود و مشتریان «اینترنت بانک» صندوق میتوانند علاوه بر خدمات حضوری از خدمات غیرحضوری نیز استفاده نمایند.
پرداخت تسهیلات به نیازمندان
مدیرعامل صندوق قرضالحسنه امداد ولایت توضیح داد: فعالیت اصلی صندوق همانطور که گفته شد، پرداخت تسهیلات به افراد نیازمند است؛ بنابراین منابعی هم که از طرق مختلف به سیستم ما وارد میشود، صرفا برای پرداخت تسهیلات است و طبق اساسنامه صندوق، اجازه هیچ گونه فعالیت اقتصادی و بازرگانی با منابعی که در اختیار مجموعه است را ندارد.
آشوری گفت: معمولا وامهای ما قرضالحسنه است و یک سری ویژگیها دارد که شاید در سایر بانکها و موسسات مشابه وجود نداشته باشد؛ مهمترین ویژگی این است که تسهیلات پرداختی این صندوق بدون نیاز به سپردهگذاری و کسب امتیاز وام و غیره انجام میشود و کافی است که نیازمندی اشخاص توسط مجموعههای حمایتی تائید شود، ما به او این تسهیلات را پرداخت میکنیم که این تسهیلات 100 درصد قرضالحسنه با اقساط بلندمدت با تضامین بسیار آسان است که همه بتوانند از تسهیلات ما استفاده کنند.
معوقات زیر یک درصد
وی شرح داد: در عمر 9 ساله صندوق، بیش از 30 هزار میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه به بیش از 3 میلیون نفر پرداخت کردهایم که با توجه به اینکه جامعه هدف ما نیازمندان هستند، نکته جالب اینکه میزان معوقات ما زیر یک درصد است که نشان میدهد این افراد متعهد به پرداخت اقساط بدهی خود هستند.
اتصال به شبکه شتاب
آشوری همچنین گفت: نکتهای که قابل توجه است اینکه ما از شبکه شتاب بانکی نیز استفاده میکنیم و عملا کارتهایی که به مراجعین و سپردهگذاران ارائه میدهیم، مانند سایر بانکها قابلیت استفاده در کلیه درگاههای بانکی کشور را دارد.
10 میلیون مشتری
وی اضافه کرد: این صندوق در حال حاضر بیش از 10 میلیون مشتری دارد که از خدمات صندوق استفاده میکنند؛ نیازمندان درخواست خود را برای دریافت تسهیلات به همکاران ما که در کمیته امداد مسقر هستند، ارائه میدهند و بعد از بررسیهای لازم، اگر شرایط آنها احراز شود، به صندوق معرفی و تسهیلات به آنها پرداخت میشود.
4 گروه تسهیلات صندوق
مدیرعامل صندوق قرضالحسنه امداد ولایت در ادامه بیان کرد: تسهیلات صندوق در چهار سرفصل کلی به متقاضیان پرداخت میشوند که عبارتند از:
گروه اول، تسهیلات اشتغالزایی و کارآفرینی؛ گروه دوم، وامهای مسکن که برای خرید، احداث، ودیعه و تعمیرات مسکن و… است؛ گروه سوم، تحت عنوان وامهای فرهنگی است که برای دانشآموزان و دانشجویان نیازمند، جهت خرید ملزومات درسی و پرداخت شهریه پرداخت میشود و گروه چهارم، تحت عنوان تسهیلات کارگشایی که بهصورت عام و برای رفع نیازهای ضروری افراد مانند: ازدواج، جهیزیه، درمان، آزادی زندانیان و سایر نیازمندیهایی است که جامعه هدف دارند.
سقف تسهیلات
آشوری گفت: این صندوق طبق ضوابط بانک مرکزی عمل میکند و بر همین اساس، در سال جاری به ما اجازه دادهاند که تا سقف 250 میلیون تومان تسهیلات پرداخت کنیم، ولی با توجه به اینکه فلسفه وجودی صندوقهای قرضالحسنه، پرداخت تسهیلات خرد به نیازمندان است، ما سعی کردهایم که تسهیلات با سقف کمتر پرداخت کنیم که تعداد افراد بیشتری از جامعه هدف را بتوانیم پوشش دهیم؛ لذا در حال حاضر برای تسهیلات کارگشایی تا سقف 50 میلون تومان و در حوزههای اشتغال و مسکن تا سقف 100 میلیون تومان تسهیلات پرداخت میشود.
اشتغالزایی
وی اعلام کرد: سال گذشته حدود 1000 میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه صرفا برای ایجاد اشتغال پرداخت کردهایم و امسال نیز این مبلغ به 1500 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است؛ با توجه به نوع شغلی که ایجاد میشود، تسهیلات صندوق متفاوت است و میانگین آن تا سقف 100 میلیون تومان است که برای همه نوع اشتغالزایی پرداخت میشود.
منابع مورد نیاز صندوق
آشوری در مورد چگونگی تامین منابع مورد نیاز صندوق نیز گفت: با وجود اینکه طبق ضوابط بانک مرکزی، برای تسهیلات قرضالحسنه این اجازه را داریم که هر سال 4درصد کارمزد دریافت کنیم، اما بر اساس نگاه حمایتی صندوق و با توجه به این موضوع که افراد کمبرخوردار و آسیبپذیر از این تسهیلات استفاده میکنند، ما کلا 3 درصد و آن هم یک بار برای کل دوره 4درصد را صرفا برای هزینههای جاری و کارمزد دریافت میکنیم.
وی افزود: بخش اعظم منابع مورد نیاز صندوق از طریق سپردههای افراد و خیرینی است که دغدغه رفع نیاز افراد نیازمند را دارند و سایر منابع مربوط میشود به گردش مالی مشتریانی که نزد این صندوق حساب دارند و صندوق از این محل تسهیلات قرضالحسنه پرداخت میکند.
وسیله انجام کار خیر هستیم
مدیرعامل صندوق قرضالحسنه امداد ولایت در پایان عنوان کرد: با توجه به اینکه تسهیلات این صندوق بسیار ارزان قیمت و شرایط پرداخت و تضامین آن نیز بسیار سهل و آسان است؛ بنابراین تقاضا برای دریافت این تسهیلات بالا است و سعی کردهایم که این موضوع را مدیریت کنیم تا پاسخگوی درخواست افراد مورد نظر باشیم، اما با توجه به شرایط حال حاضر کشور، نیاز به تسهیلات قرضالحسنه بیشتر است، لذا از عزیزانی که منابعی در اختیار دارند و میتوانند سپردهگذاری کنند، درخواست داریم که کمک کنند تا این تسهیلات به دست نیازمندان برسد، و این اطمینان را نیز به آنها میدهیم که در موعد مقرر نیز میتوانند منابعشان را از سیستم ما دریافت نمایند.
آشوری گفت: این صندوق به نوعی متولی و وسیلهای برای انجام کار خیر آنها خواهیم بود و تضمین میکنیم که منابعشان هم بهطور کامل مسترد شود؛ درواقع یک بستر بسیار مناسب و مطمئن برای کسانی است که بخواهند کار خیری انجام دهند و به نیازمندان کمک نمایند.
وی تاکید کرد: دو نکته مهم در مورد صندوق اینکه نخست، این صندوق طبق اساسنامه هیچ فعالیت اقتصادی و بازرگانی به غیر از پرداخت تسهیلات انجام نمیدهد و منابع آن تماما صرف پرداخت تسهیلات به افراد نیازمند میشود و دوم اینکه، به هیچ عنوان از منابع صندوق، به همکارن خودمان در سراسر کشور وامی تعلق نمیگیرد.
خبرنگار: حسین کاظمی