به گزارش اکوبان– فولاد خوزستان در سال گذشته موفق به ثبت بیش از 40 رکورد در تولید فولاد شد. این رکورد شکنی ها در حالی ثبت شده است که تولیدکنندگان فولاد با چالش های بسیار مهمی در حوزه انرژی، مواد اولیه، صادرات و … همراه هستند، در نتیجه مدیریت کارشناسی شده باعث شد تا فولاد خوزستان به رکورد زنی دست پیدا کند.
فولاد خوزستان که بزرگترین عرضه کننده شمش فولادی و دومین قطب تولید فولاد میانی محسوب می شود با توجه به موقعیت جغرافیایی خود می تواند سهم بیشتری از بازارهای صادراتی را در اختیار بگیرد اما چالش هایی در این مسیر وجود دارد که تا به امروز «فخوز» با بکار گیری راهکارهایی از آن عبور کرده است. به عنوان مثال در بحث تامین سنگ آهن یکی از اقدامات خوب این مجموعه که می تواند خبری خوش برای سهامداران آن باشد، اخذ مجوز تاسیس کنسانتره سازی و گندله سازی هر کدام به ظرفیت 2.5 میلیون تن در شرکت سیمیدکو است.
با اجرای این دو پروژه، فولاد خوزستان گامی مهم در تامین پایدار مواد اولیه خود برداشته است و می تواند در ادامه بر میزان تولید در حلقه های میانی اضافه کند. اما همانطور که اشاره شد تامین انرژی از مهمترین چالش هایی است که فولادی ها در 3 سال اخیر با آن مواجه بودند و توانست میزان تولید را ثابت یا گاها با کاهش همراه کند. در این زمینه فولاد خوزستان خود به سراغ پروژه های خود تامین رفته است و شاید یکی از مهمترین پروژه های آن مشارکت در توسعه میادین گازی و شرکت در مناقصه جمع آوری گاز فلر باشد. سرمایه گذاری در این دو پروژه می تواند بخشی از کمبود ها در حوزه تامین گاز را جبران و به نوعی از هدر رفت گازهای فلر نیز جلوگیری کند.
در حوزه تامین برق نیز این مجموعه خوزستان ساخت نیروگاه برق در دستور کار قرار داد تا به روش BOT با سرمایه گذاری 298 میلیون یورویی به بهره برداری برسد. این پروژه در فاز اول 520 مگاوات برق تولید می کند که می تواند در کاهش چالش برقی موثر باشد. اجرای این طرح علاوه بر استمرار تولید منجر به اشتغالزایی جدید از سوی فولاد خوزستان نیز می شود.
همچنین فولاد خوزستان از ظرفیت جغرافیایی منطقه نیز استفاده کرده و نیروگاه 600 مگاواتی خورشیدی را هم در دستور کار دارد. تولید برق سبز می تواند گامی در راستای تولید فولاد سبز باشد و در کنار تامین نیاز این مجموعه منجر به حفظ محیط زیست شود.
درواقع نگاهی به پروژه های فولاد خوزستان نشان می دهد ، این مجموعه تنها بر تولید فولاد تمرکز ندارد، بلکه برای تامین پایدار مواد اولیه به سراغ سرمایه گذاری در معادن و حضور پرقدرت در این بخش رفته است. از سویی دیگر در بحث تامین انرژی که از زیرساخت هایی است که باید از سوی دولت فراهم شود خود پیشگام شده و به سراغ اجرای پروژه های خودتامین رفته است. بخشی از این سرمایه گذاری ها برای افزایش ارزش سهام فخوز و سوددهی در اولویت قرار گرفته است. اما بخشی دیگر برای حفظ سهم صادراتی است.
اما عمده این موفقیت ها در فولاد خوزستان به دلیل در اختیار داشتن نیروی انسانی متخصص رقم خورده است. سرمایه گذاری در آموزش نیروی انسانی و همچنین به کار گیری متخصصان صنعت فولاد باعث شده تا ضریب بهره وری در سال گذشته در فولاد خوزستان 95 درصد باشد. درواقع سرمایه اصلی این مجموعه برای عبور از چالش های یاد شده نیروی انسانی است. فولاد خوزستان خود را یک دانشگاه بزرگ صنعتی می داند که با سرمایه گذاری برروی نیروی انسانی خود به افزایش بهره وری دست پیدا می کند.
در کنار نیروی متخصصی که سرمایه اصلی این مجموعه محسوب می شود، پروژه های فولاد خوزستان نشان می دهد سال 1403 می تواند سالی پربار تر از 1402 باشد. نگاه کارشناسی، مدیریت بحران و سرمایه گذاری در راستای توسعه پایدار باعث شد که فولاد خوزستان در دل بحران ها نیز رکوردهایی را در تولید به ثبت برساند.