به گزارش اکوبان نیوز- مسیر طلا و سکه در آخرین پنجشنبه تابستان از هم جدا شد و با وجود عقبنشینی قیمتها در بازار ارز، بازار طلا شاهد ثبت نوسان صعودی قیمتها نسبت به روز گذشته بود؛ روندی که به عقیده معامله گران در پی تحرک صعودی اونس طلا پس از اعلام نتیجه جلسه فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره شکل گرفته است و براساس پیشبینیهای صورت گرفته در روزهای آتی هم ادامه خواهد داشت.
قیمت اونس طلا که شب گذشته و پس از اعلام نتیجه تصمیم فدرال رزرو برای دو کاهش نرخ بهره، در یک قدمی مرز مهم ۲۶۰۰ دلار قرار گرفته بود، ساعاتی بعد کمی عقب نشست و در ۲۵۷۰ دلار قرار گرفت. این فلز گرانبها در ادامه معاملات امروز بار دیگر ساز افزایش را کوک کرد و در لحظه نگارش این گزارش ۲۵۸۸ دلار قیمت خورده است.
نوسان صعودی اونس طلا، قیمت طلا و سکه را هم در بازار هوایی کرد و در پی آن طلای آبشده و سکه توانستند در کانالهای روز گذشته ماندگار شوند. طلای آبشده که معاملات امروز را در ۱۶ میلیون و ۱۴۷ هزار تومان آغاز کرده بود، در نیمه دوم معاملات مسیر صعودی را در پیش گرفت و با تثبیت جایگاه خود در کانال یاد شده، ۱۶ میلیون و ۲۴۰ هزار تومان خرید و فروش شد.
معامله گران فنی معتقدند با توجه به وضعیت انس طلا و قرار گرفتن دلار در کف احتمالی ۵۸ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۵۹ هزار تومان، طلای آبشده در محدوده ۱۵ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان و ۱۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان در حال کف سازی است و هرگونه اصلاح قیمت به کف احتمالی، زمینه ساز بازگشت خریداران به بازار خواهد شد. این گروه از فعالان بازار معتقدند در صورت حفظ کف یاد شده، طلای آبشده توان رشد به سمت مرز مهم ۱۶ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان را خواهد داشت.
قیمت سکه امامی هم که صبح امروز بدون تغییر نسبت به روز گذشته در ۴۴ میلیون و ۵۰ هزار تومان بازگشایی کرد، با در پیش گرفتن مسیر صعودی، در پله سوم از کانال ۴۴ میلیون تومان قرار گرفت.
پیگیری از تحلیلگران بازارهای مالی حکایت از آن دارد که محدوده ۲۵۷۹ دلار تا ۲۵۸۳ دلار سطح مقاومت فعلی اونس طلاست و اگر شاهد تداوم افزایش قیمت این فلز گرانبها و شکستن مرز مقاومت مهم ۲۵۹۰ دلار باشیم؛ صعود محسوس قیمت محتمل است و مرز مقاومت بعدی اونس طلا ۲۶۰۰ دلار است. به عقیده این گروه در صورت دنده معکوس اونس طلا از ادامه مسیر صعودی خود در جریان معاملات امروز، بازگشت به مرزهای حمایتی ۲۵۱۰ دلار و ۲۵۰۰ دلار محتمل است.
با این حال، بازار ارز امروز سرنوشتی متفاوت از بازار طلا و سکه را تجربه کرد و با عقب نشینی از مرزهای یاده شده، در حالت بلوکه قرار گرفت؛ روندی که در پی آن قیمت دلار در بازار هرات که معاملات روز پنجشنبه را در ۵۹ هزار و ۲۰۰ تومان آغاز کرده بود، در نیمه دوم معاملات کانال ۵۹ هزار تومان را از دست داد و در ۵۸ هزار و ۸۰۰ تومان جا خوش کرد. دلار تهران هم امروز در محدوده رنج نوسان کاهشی را به ثبت رساند و در حالیکه در ۵۹ هزار و ۳۵۰ تومان بازگشایی کرده بود؛ معاملات آخرین روز کاری هفته را در ۵۹ هزار و ۳۰۰ تومان به پایان رساند. قیمت درهم امارات هم به مانند دلار تهران در محدوده رنج نوسان داد و در بازه ۱۶ هزار و ۲۵۰ تومان تا ۱۶ هزار و ۲۷۰ تومان معامله شد.
معاملهگران ارزی معتقدند تداوم سیاست تثبیت ارزی همانند شش ماه اول سال ۱۴۰۲، دلار را در کف کانال ۵۹ هزار تومان نگه داشته است و فعالان بازار همانند نیمه دوم سال ۱۴۰۲ چشم انتظار آغاز افزایش قیمت دلار با رشد تقاضا در بازار هستند. به عقیده معامله گران فنی کف قیمت دلار همچنان محدوده ۵۸ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۵۹ هزار تومان است.
بازار رسمی هم امروز شاهد ثبات قیمت دلار و درهم و کاهش قیمت یورو بود. براساس اعلام مرکز مبادله ایران، اسکناس دلار امروز ۴۹ هزار و ۴۷۵ تومان قیمت خورد و درهم امارات هم ۱۳ هزار و ۴۷۲ تومان خرید و فروش شد. همچنین یوروی مبادلهای هم ۵۴ هزار و ۹۹۸ تومان نرخ گذاری شد.
بازار رمزارزها هم امروز شاهد صعود محسوس قیمت بیت کوین در مقایسه با روز گذشته بود، این رمز ارز با جهش قیمت قابل توجهی که داشت، ۶۲ هزار دلار قیمت خورد. معاملهگران بازار ارز مدعی هستند که روند حرکت نرخ دلار در هرات در روزهای آتی به وضوح مشخص شده است و این وضعیت به نوعی به نفع هر دو طرف معامله، یعنی خریداران و فروشندگان، خواهد بود. بسیاری از فعالان بازار هم معتقدند روند قیمتها با آغاز فصل پاییز در بازار طلا و ارز تغییر خواهد کرد.
امروز همچنین به مانند دو روز گذشته اخبار مرتبط با انفجارهای اخیر لبنان در کانون توجه فعالان بازار قرار گرفت که مهمترین آن هک تلفنهای همراه اسرائیلیها و ارسال یک پیام مهم درباره انتقام دو حادثه اخیر بود.
آغاز اولین حراج مرکز مبادله در فصل پاییز هم دیگر خبر مهم امروز بازار طلا و ارز بود. هجدهمین جلسۀ حراج سکه طلا دوشنبه ۲ مهر از طریق سامانه معاملات (http://market.ice.ir/) برگزار میشود. دارایی موضوع حراج تمام، نیم و ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی و بدون بستهبندی است.