به گزارش اکوبان، محمد شیرجیان در مراسم افتتاحیه هفدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت مالی (بانک، بیمه و بورس)، گفت: یکی از مهمترين ارکان دستیابی به رشد اقتصادی پایدار در کشور برخوردار بودن از یک صنعت مالی قوی و کارآمد است که به بخشهای مختلف اقتصادی کشور کمک میکند و تامین مالی و مصارف تامین مالی که توسط صنعت مالی کشور انجام خواهد شد، بسیار مهم و تاثیرگذار است که در این زمینهها از شرایط مطلوب هنوز فاصله داریم.
وی افزود: بخشی از این مشکل برمیگردد به اصلاحات ساختاری که در درون صنعت مالی باید صورت بگيرد.
شیرجیان گفت: بازار سرمایه بهعنوان یکی از دو بال اصلی نظام تامین مالی کشور، باید به تامین مالی طرحهای زیرساختی و توسعهای کشور کمک کند.
وی عنوان کرد: بازار سرمایه باید در زمینه تامین مالی با دوره سرمایهگذاری بلندمدت اهتمام بیشتری داشته باشد که طبیعتا نگاه فعالان اين بازار هم باید در جهت تامین مالی پایدار باشد تا بتوانیم یک بازار تامین مالی باکیفیتی در مورد طرحهای زیرساختی و توسعهای بلندمدت داشته باشیم.
معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی اضافه کرد: کنار آن بازار پولی که بانکها و موسسات اعتباری هستند، جنس تامین مالی آنها قاعدتا تامین مالی کوتاه مدت است که به تداوم حیات بنگاههای مالی کمک میکند که اقتضای بانکها و موسسات مالی است که منابع آنها براساس تامین مالی کوتاه مدت است و بر اساس تنظیم منابع و مصارف آنها انجام میشود.
شیرجیان تاکید کرد: منابع سرمایهای ما باید به سمت تامین سرمایه در گردش بنگاههای تولیدی و اقتصادی سوق داده شود که با حالت مطلوب آن فاصله داریم و باید با اصلاحات ساختاری به این موضوع کمک کنیم؛ اصلاحات ساختاری که در درون صنعت مالی انجام میشود تا هر کدام از نهادهای مالی بتوانند نقش خودشان را بهدرستی ایفا کنند.
وی افزود: در این زمینه حتما باید یک سری اتفاقات در ساختارهای بالادستی مالی هم انجام شود. شیرجانی گفت: مهمترين موضوعاتی که در استراتژی توسعه اقتصادی کشور باید مدنظر داشته باشیم این است که بخشهای اولویتدار کشور مشخص شود؛ اساسأ باید در کشور بخشهای اولویتدار مشخص شوند تا نهادههای مالی تکلیف خودشان را در این زمینه بدانند و منابع خودشان را بر اساس اولویتهای اقتصادی تخصیص دهند تا بتوان حداکثر توسعه اقتصادی، اشتغال و رشد اقتصادی برای کشور ایجاد شود.