پنج‌شنبه 15 آذر 1403
«اکوبان» گزارش می دهد:

گام بلند فولاد خوزستان برای تولید فولاد سبز

شرکت فولاد خوزستان با تاکید بر موضوع بازیافت در روند تولید فولاد حرکت هایی را در مسیر تولید فولاد سبز آغاز کرده است.

 

به گزارش اکوبان، شرکت فولاد خوزستان یکی از نقش آفرینان صنعت فولاد کشور است  که تلاش کرده  در کنار تولید و توسعه صنعت فولاد، فعالیت های خود را از بعد علمی نیز جلو ببرد.

یکی از موضوعات مهم در  یک الی دو سال اخیر که بسیاری از فولادی ها از جمله فولاد خوزستان با آن مواجه هستند بحث تولید فولاد سبز است. درواقع حرکت در این مسیر به امری ضروری تبدیل شده است.

این در حالی است که فولاد خوزستان نیز در سال های اخیر و پس از تاکید اروپا بر تولید فولاد سبز و حرکت به سمت موضوع کربن صفر، به جهت حفظ بازارهای صادراتی و افزایش ارز آوری، آن را در دستور کار قرار داد.

از سویی دیگر باید به این نکته اشاره داشت که فولاد خوزستان به سمت دستیابی به توسعه پایدار در حرکت است که یکی از مهمترین ارکان آن محیط زیست بوده و باید پروژه هایی نیز در مسیر اجرا قرار بگیرند. این در حالی است که تولید فولاد سبز گام مهمی در راستای رسیدن حفظ محیط زیست است. همچنین دستیابی به فولاد سبز می تواند بر کاهش میزان مصرف انرژی نیز اثر گذار باشد. صنعت فولاد از جمله واحدی همچون فولاد خوزستان در سال های اخیر با چالش های زیادی در حوزه تامین برق و گاز همراه بودند که تلاش شده است. این تلاش ها در دو دسته اصلی تقسیم می شود که در دستور کار فولاد خوزستان قرار گرفته است:

1-سرمایه گذاری: فولاد خوزستان در چند سال اخیر با سرمایه گذاری در حوزه ساخت نیروگاه سعی بر آن داشته تا بخشی از نیاز خود را از محل نیروگاه های خود تامین  وارد مدار تولید کنند.

2-ارتقای تکنولوژی: اما در کنار سرمایه گذاری برای ساخت نیروگاه ها، فولاد خوزستان در تلاش است تا با ارتقای تکنولوژی  علاوه بر تولید با کیفیت بالاتر، میزان انرژی مصرفی را کاهش دهد.

 

اما در کنار این موارد فولاد خوزستان  بر موضوع بازیافت نیز تاکید داشت که می تواند در اقتصاد چرخشی منجر به تولید مواد جدید و حفظ محیط زیست شود.

امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان در نشست تخصصی با موضوع حرکت به سمت فولاد سبز از حفاظت از محیط زیست به عنوان الزام یاد کرد و افزود: بازیافت محصولات فولادی نقش بسزایی در صرفه‌جویی انرژی دارند، نه تنها باعث کاهش مصرف انرژی می‌شود، بلکه به کاهش آلودگی محیط زیست و حفظ منابع معدنی کمک شایانی می‌کند. از طرفی اقتصاد چرخشی یک مدل تولید و مصرف است که هدف آن، کاهش ضایعات و استفاده بهینه از، منابع موجود است. در این مدل به‌جای دور انداختن مواد و محصولات، به‌طور مداوم، بازسازی و بازیافت مجدد می‌شود. این فرآیند باعث طولانی‌تر شدن چرخه‌ی عمر بازیافت می شود. در سال‌های اخیر شرکت فولاد خوزستان، درباره‌ی بازیافت حرارتی مطالعاتی را انجام داده و این امر تامین ۳۵ مگاوات برق پیوسته را به دنبال خواهد داشت. در واقع پتانسیل تولید ۵۰ درصد برق مصرفی با استفاده از انرژی حرارتی وجود دارد.

فراموش نکنیم فولاد خوزستان علی‌رغم مشکلات مختلف ناشی از محدودیت‌ها و تحریم‌های بین‌المللی، همواره به تامین نوردی‌های داخلی و صادرات پایبند است و گزارش مراجع رسمی تاکیدی بر این مدعاست‌. جایی که در آخرین گزارش منتشر شده، این شرکت توانست بالاتر از سایر رقبا، در هفت ماهه‌ی نخست امسال علی‌رغم از دست دادن ۷۵۰ هزار تُن تولید برنامه‌ریزی شده‌ (به دلیل محدودیت‌های برقی) با تامین یک میلیون و ۴۰۰ هزار تُن شمش فولادی، تختال و آهن اسفنجی، رشد ۱۴ درصدی تامین نیاز داخلی را، از خود به جای بگذارد.

لینک کوتاه خبر: https://ecobannews.com/bdb6
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ویـــژه اکـوبان

آخرین اخبار اکوبان

پر بازدید ترین اخبار اکوبان

مطالب مشابه در اکوبان