شنبه 12 آبان 1403
کارشناس اقتصادی عنوان کرد:

جولان سکه‌های تقلبی در بازار

یوسف کاووسی؛ کارشناس اقتصادی معتقد است، سرمایه گذاری در حوزه سکه از دیرباز خطرات خود را داشته است. به طور مثال سکه هایی را می خریدند و تقلبی از آب در می آمد. با این‌همه هنوز هم سرمایه گذاری در حوزه سکه از مطمئن ترین روش ها برای حفظ سرمایه است.

به گزارش پایگاه خبری اکوبان نیوز؛ سرمایه گذاری در بازار سکه یکی از روش‌های متداول برای ایجاد و نگهداری ارزش سرمایه است. بررسی بازار سکه‌ شامل تحلیل قیمت‌ ها، تاریخچه قیمتی، روند بازار و عوامل دیگر در سرمایه گذاری سکه تأثیرگذار است. همانند هر سرمایه گذاری دیگر، سرمایه گذاری در سکه نیز ریسک‌ هایی را در بر دارد.

بر همین اساس خبرنگار گسترش نیوز در گفتگو با یوسف کاووسی؛ کارشناس اقتصادی به بررسی عوامل موثر بر سرمایه گذاری در حوزه سکه پرداخته است که در ادامه این مطلب می خوانیم.

ریسک های رایج در خرید سکه

یوسف کاووسی؛ کارشناس اقتصادی به گسترش نیوز گفت: سرمایه گذاری در حوزه سکه از دیرباز خطرات خود را داشته است. به طور مثال سکه هایی را می خریدند و تقلبی از آب در می آمد. با این‌همه هنوز هم سرمایه گذاری در حوزه سکه از مطمئن ترین روش ها برای حفظ سرمایه است. حتی در برخی از سکه های تقلبی مارک یک صرافی معتبر زده می شد. این احتمال هم وجود داشت که صرافی معتبر نیز، مرتکب تخلف شود و یا یک نفر آن مارک معتبر را در سکه های تقلبی استفاده کند.

وی افزود: حتی امکان دارد برخی از سودجویان، آدرس، تلفن یا برند صرافی معتبری را در سکه های تقلبی به کار ببرند تا اگر به مشکلی برخوردند آن صرافی را دچار مشکل کنند. البته بیشتر صراف ها یک شگرد خاصی یا یک علامت خیلی نامرئی برای خودشان دارند تا کالای مربوط به خودشان قابل شناسایی باشد. با این روش اگر سکه در جای دیگری باز شده باشد، می گویند فیلم مربوط به آن را بدهید تا معلوم شود این سکه مربوط به این صرافی بوده است یا خیر.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: حتی در برخی از موارد ممکن است فروشنده ای سکه سالم را بیرون آورده باشد و سکه مشکل دار خود را جایگزین کرده باشد و بخواهد آن را به عنوان سکه مشکل دار به سکه فروشی یا صرافی برگرداند. بنابراین از این قبیل مشکل ها در مورد سکه وجود دارد اما همواره توصیه می شود برای خرید به مراکز معتبر مراجعه شود.

نیاز به ایجاد یک مرکز معتبر از سمت بانک مرکزی وجود دارد

کاووسی در ادامه گفت: اگر بانک مرکزی خود یک مرکزی را ایجاد می کرد و این سکه ها به تایید بانک مرکزی می رسید و بعد در اختیار مردم قرار می گرفت، این اقدام می توانست به نفع مردم و صرافی ها تمام شود.

وی افزود: در طی سالیان گذشته مشاهده کردیم که سکه های ربع یا سکه های نیم بیرون از بانک ضرب شده اند و به این ها، سکه های غیربانکی گفته می شد. این سکه ها اغلب در اصفهان و در جاهایی که کارهای طلا و نقره می کنند، ضرب می شود. بسیاری از سکه های پارسیان نیز در این مناطق ضرب می شود و مشخص هم نیست بر چه اساسی این کار را انجام می دهند چون ضرب سکه تخصص خاص خود را می طلبد و باید روند کار را بشناسید و ویژگی های خاص آن را تشخیص دهید.

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: در حال حاضر با وضعی که پیش آمده است، اگر قرار باشد بانک مرکزی سکه های بدون تاریخ به بازار تزریق کند، یک بازار دلالی سنگینی برای سکه های قبل از سال ۸۶ و بعد از آن ایجاد می شود و منجر به زیان مردم می شود. البته ممکن است، حاکمیت در ایجاد شبه نقش داشته باشد و این اتفاق ۲ هدف دارد، اول اینکه مردم سکه های حفظ شده را بفروشند و ثانیا این سکه ها با قیمت پایین تری بفروش برسد و این طور القا شود که سود در این سرمایه گذاری نیست.

توصیه به مردم در مورد خرید سکه

کاووسی در پایان به خبرنگار گسترش نیوز گفت: سرمایه گذاری در حوزه سکه اگر از جایگاه مطمئنی خریداری شود، مطمئن ترین روش است به نسبت تخلفاتی که در طلای آب شده یا طلای بی اجرت وجود دارد. همچنین ریسکی که همواره در سرمایه گذاری دلار وجود دارد مثل خرید دلارهای تقلبی یا تاریخ گذشته یا دلارهای زیر ۲۰۰۰ که در کشورهای دیگر مبادله نمی شود، این قبیل موارد در حوزه سکه دیده نمی شود. در مجموع می توان گفت مردم ما بسیار تحت فشار هستند تا ارزش سرمایه و پول خود را حفظ کنند، در کشورهای دیگر عملا این اتفاق صورت نمی گیرد و ما به خاطر کاهش ارزش پول ملی خود دست به این سرمایه گذاری ها می زنیم تا سرمایه ی اندک خود را برای بهره بردن در سال های آتی حفظ نماییم.

لینک کوتاه خبر: https://ecobannews.com/ynri
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ویـــژه اکـوبان

آخرین اخبار اکوبان

پر بازدید ترین اخبار اکوبان

مطالب مشابه در اکوبان