به گزارش اکوبان نیوز، بانک جهانی در گزارشی با موضوع تورم مواد غذایی در جهان، نرخ تورم اسمی مواد غذایی ایران در هشتمین ماه ۲۰۲۴ برابر با مرداد ۱۴۰۳ را ۲۴.۳ درصد اعلام کرد.
تورم مواد غذایی ایران در این ماه نسبت به ماه قبل ۱.۹ واحد کاهش داشته است. بانک جهانی نرخ تورم مواد غذایی ایران در هفتمین ماه ۲۰۲۴ برابر با تیر ماه ۱۴۰۳ را ۲۶.۲ درصد برآورد کرده بود.
ایران در پی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای اساسی با تورم ۷۰ درصدی موادغذایی مواجه شده و در میان ۱۰ کشور با تورم بالای مواد غذایی قرار گرفته بود، اما با خالی شدن اثر این اقدام شاهد روند نزولی تورم مواد غذایی در کشور بودهایم.
آرژانتین رکورددار تورم مواد غذایی در جهان
در میان کشورهای جهان، آرژانتین رکورددار تورم مواد غذایی در جهان بوده است، نرخ تورم مواد غذایی این کشور در ماه اوت ۲۰۲۴ برابر با ۲۳۷ درصد و بیشتر از هر کشور دیگر در جهان بوده است.
سودان جنوبی با تورم ۹۶ درصدی و میانمار با تورم ۵۹ درصدی به ترتیب در رتبههای دوم و سوم از این نظر قرار داشتهاند.
ترکیه با تورم ۴۴ درصدی در رتبه چهارم از این نظر قرار گرفته است. این کشور با وجود تلاشها و سیاستهای اصلاحی هنوز نتوانسته است خود را از تورم بالای مواد غذایی نجات دهد و برای چندمین ماه متوالی در میان ۱۰ کشور نخست جهان از این نظر قرار داشته است. هائیتی، مالاوی، نیجریه، فلسطین، ونزوئلا و مصر در رتبههای پنجم تا دهم از این نظر قرار گرفته اند.
میزان نرخ تورم مواد غذایی در برخی کشورهای دیگر عبارت است از: آنگولا ۲۰.۴ درصد، پاکستان ۲.۵ درصد، اوکراین ۵.۹ درصد، چین ۲.۹ درصد، عربستان ۱.۱ درصد، لبنان ۲۱.۳ درصد، روسیه ۹.۷ درصد، آلمان ۱.۵ درصد.
تورم واقعی مواد غذایی در ایران منفی شد
بانک جهانی در بخش دیگری از گزارش خود نرخ تورم واقعی مواد غذایی در کشورها را بررسی کرده و ایران را در گروه کشورهای سبز از این نظر قرار داده است.
تورم واقعی مواد غذایی عبارت است از تورم اسمی مواد غذایی منهای تورم کلی. ایران در جمع کشورهای سبز از این نظر قرار داده شده است. کشورهای گروه سبز آنهایی هستند که نرخ تورم واقعی مواد غذایی آنها کمتر از صفر یعنی منفی بوده است.