پنج‌شنبه 19 مهر 1403
«اکوبان» گزارش می‌دهد:

فولاد مبارکه در مسیر توسعه پایدار

اجرای پروژه های بازآوری می تواند گامی مهم در راستای حفظ محیط زیست و تحقق توسعه پایدار باشد. فولاد مبارکه با نگاهی بلند مدت و تحقق چشم انداز 1410 خود به سمت اجرای پروژه هایی در اقتصاد چرخشی رفته است.

به گزارش اکوبان نیوز، شرکت فولاد مبارکه دارای سهم 1.5 درصدی در تولید ناخالص ملی (GDP) و سهم 6.5 درصدی در تولید ناخالص ملی بخش صنعت است.

از سویی دیگر این مجموعه در تلاش است تا در چشم انداز پیش بینی شده برای خود با افزایش بهره وری سهم خود را در GDP و همچنین زنجیره ارزش فولاد کشور نیز افزایش دهد.

افزایش بهره وری در این مجموعه نیازمند نگاه توسعه ای در تمامی بخش های است و در نهایت باعث می شود تا فولاد مبارکه به توسعه پایدار دست پیدا کند.

اما در این بین فولاد مبارکه به سمت اجرای پروژه اقتصاد چرخشی رفته است که می تواند دستاورد های مهمی برای این مجموعه به همراه داشته باشد. در گام اول فولاد مبارکه با اجرای پروژهای  اقتصاد چرخشی به سمت توسعه همکاری با شرکت های دانش بنیان رفته و همین موضوع منجر به اشتغالزایی می شود.

حال اولین پروژه این شرکت در اقتصاد چرخشی به بازآوری ضایعات اختصاص یافته است. فولاد مبارکه در چشم انداز 1410  خود به دنبال افزایش تولید و توسعه سبد محصولات خود است که بخشی از نیازهای آن می تواند از محل اجرای پروژه های بازآوری تامین شود. از سویی دیگر اجرای پروژه های بازآوری  می تواند در کاهش اثرات زیست محیطی نیز اثر گذار باشد.

اولین پروژه در این مسیر پروژه های مربوط به ناحیه آهن سازی فولاد مبارکه و احداث پروژه بازیابی لجن کلاریفایرها و پودرهای اکسیدی است.

این پروژه با هدف بازیابی پسماندهای فرآیندی، بازگشت ضایعات به تولید و رفع مشکلات زیست محیطی کلید خورده است. در اهداف اصلی نشان می دهد که این مجموعه حفظ محیط زیست و کاهش تقابل معدن و صنایع معدنی با این حوزه را در اولویت های خود قرار داده و در این مسیر اقدام به سرمایه گذاری می کند.

اما نکته بسیار مهم آن است که فولاد مبارکه این پروژه را با سرمایه گذاری 190 میلیارد تومان در راستای  تولید فولاد سبز در دستور کار دارد.  سخت گیری های اروپا برای واردات فولاد در سال های پیش رو برای کربن صفر می تواند حضور صادرکنندگان فولادی را تحت تاثیر قرار دهد. این در حالی است که وضع تحریم ها شرایط صادرات را برای فولادی ها سخت کرده اما با این وجود در حوزه فروش سال گذشته فولاد مبارکه با بیش از یک میلیون و 400 هزار تن صادرات به صورت مستقیم، صادرکننده اول غیرنفتی کشور شده است.  حال باید برای حفظ و توسعه بازارهای خود با برنامه جلو رفته و تولید فولاد سبز را در اولویت داشته باشد.

ورود فولاد مبارکه به حوزه تولید فولاد سبز می تواند از امروز قدرت رقابتی آن را در میان سایر رقبا در بازارهای جهانی افزایش دهد. درنتیجه این موضوع حاکی از نگاه بلند مدت این مجموعه در روند سرمایه گذاری ها و اجرای پروژه ها است.

اما از سویی دیگر اجرای این پروژه بر اشتغالزایی مستقیم فولاد مبارکه نیز اثر گذار است. به عنوان مثال در اولین پروژه این مجموعه اشتغالزایی مستقیم 35  نفری هدف گذاری شده است که به نسبت نوع پروژه این عدد می تواند کمتر و بیشتر شود.

به طور کلی فولاد مبارکه با سرمایه گذاری های هدف دار، تمامی ارکان موثر در تولید را مد نظر داشته و برای ارتقای هرکدام با برنامه ریزی مشخص و نگاه بلند مدت پروژه های مختلفی را تعریف می کند. این موضوع توانسته اثر گذاری این مجموعه را در اقتصاد کشور افزایش دهد و همچنان مبارکه را در جایگاه پرچمداری صنعت فولاد کشور حفظ کند.

 

لینک کوتاه خبر: https://ecobannews.com/8cgm
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ویـــژه اکـوبان

آخرین اخبار اکوبان

پر بازدید ترین اخبار اکوبان

مطالب مشابه در اکوبان