وی افزود: با توجه به اینکه استهلاک در بخش معدن بالاست و هر معدنی که راهاندازی میشود دستکم به چهار ماشین نیاز دارد، در این سه سال در استفاده از ماشینآلات معدنی مشکلات زیادی وجود داشت؛ بر همین اساس تشکلها و سازمانهای مربوط از جمله خانه معدن، ایمیدرو و معاونت معدنی وزارت صمت وارد عمل شدند و کمیتهای برای تامین ماشینآلات معدنی و نیازسنجی تمام ماشینآلات استخراج معادن و تولید مواد معدنی شکل دادند.
بهرامن ادامه داد: در همین راستا اقداماتی برای تولید ماشینآلات سبک صورت گرفت و اجازه واردات ماشینهای سنگین نیز داده شد، با این حال شرایط ارزی کشور مناسب نیست و اگر این طور نبود امروز میتوانستیم نوسازی ماشینآلات معدن و صنایع معدنی را به معنای واقعی اجرا کنیم.
نائب رئیس اتاق ایران تصریح کرد: اگر قرار است کشور رشد 13 درصدی را در بخش معدن تجربه کند در حالی که رشد آن امروز حدود 3.5 درصد است به حرکتی برای تامین تجهیزات نیاز دارد. ماشینآلات تولید داخل میتواند نیاز واحدهای کوچکمقیاس را تامین کند اما در معادن بزرگمقیاس ماشینآلات وضعیت مناسبی ندارند.
وی همچنین اظهار کرد: سیاستهای حکمرانی در بخش معدن این است که ماشینآلات به کشور وارد شود و این امر مستلزم این است که شرایط ارزی کشور بهتر از آنچه امروز هست باشد، تنها مانعی که بر سر راه واردات ماشینهای معدنی و نوسازی آنها وجود دارد، نبود ارز است.