به گزارش پایگاه خبری اکوبان نیوز؛ استخراج نفت از زیر زمین به وسیله چاههای نفت صورت میگیرد. پس از استخراج، نفت به پالایشگاهها منتقل میشود تا از آن خالص و قابل استفاده برای مصارف مختلف شود. در پالایشگاه، نفت به فرآیندهای مختلفی مانند تقطیر، کراکینگ و هیدروتراکینگ تحت میرود تا از آن محصولاتی مانند بنزین، گازوئیل، مازوت و محصولات نفتی دیگر تولید شود
میانگین هفتهای صادرات که نوسان بیشتری دارد، به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به ۳.۲۸ میلیون بشکه در روز رسید. این میزان، ۳۰۰ هزار بشکه در روز پایینتر از میانگین صادرات مشاهده شده توسط بلومبرگ در ماههای مه و ژوئن بود که دوره مبنا برای کاهش داوطلبانه صادرات نفت روسیه در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۴ است.
پس از این که عربستان سعودی اعلام کرد کاهش داوطلبانه یک میلیون بشکه در روز تولید خود را ادامه میدهد و سایر اعضای اوپک پلاس با کاهش بیشتر تولید موافقت کردند، روسیه اعلام کرد کاهش صادرات نفت خود را به ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش میدهد. از این کاهش صادرات، ۳۰۰ هزار بشکه در روز مربوط به نفت خام و ۲۰۰ هزار بشکه در روز، محصولات نفتی خواهد بود. میانگین چهار هفته ای صادرات نفت، حدود ۲۴۵ هزار بشکه در روز پایین سطح مه تا ژوئن بود.
کل صادرات روسیه به مقصد آسیا بود. محمولههای نفت روسیه از بنادر غربی این کشور ارسال شدند و با وجود وقایع اخیر، همچنان از مسیر دریای سرخ استفاده کردند.
به نظر میرسد روسیه در فروش نفت سوکول به مشکل برخورده است. شش کشتی حامل نفت سوکول به مقصد بنادر پارادیپ و وادینار هند، در دسامبر نتوانستند به مقصدهای مورد نظر بروند و مسیر خود را به سمت تنگه مالاکا تغییر دادند. سه نفتکش، کینگدائوی چین را به عنوان مقصد جدید مشخص کردهاند اما برای دومین بار، در دریای چین جنوبی توقف کردند. چهار محموله نفت سوکول هم به کشتیهایی بارگیری شدهاند که بنادر هند به عنوان مقصد آنها تعیین شده بودند اما این کشتیها هم هیچ علامتی از رفتن به مقصدهای تعیین شده، نشان نمیدهند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، ارزش کل صادرات نفت روسیه بر مبنای ارسالهای هفتگی و دادههای قیمت گذاری آرگوس مدیا، در هفت روز منتهی به هفتم ژانویه، به ۱.۴۵ میلیارد دلار رسید که در مقایسه با ۱.۷۳ میلیارد دلار در مدت قبلی، کاهش داشت. درآمد میانگین چهار هفتهای صادرات هم به میزان ۵۳ میلیون دلار کاهش یافت و به ۱.۵ میلیارد دلار در هفته رسید.
نفت در بسیاری از صنایع استفاده میشود، از جمله صنایع حمل و نقل، تولید برق، صنعت پتروشیمی، صنعت خودروسازی و سایر صنایع. همچنین، نفت به عنوان یک منبع درآمدزایی برای کشورها نقش مهمی دارد، زیرا برای صادرات و تأمین نیازهای داخلی استفاده میشود.
با این حال، استفاده بیش از حد از نفت و سوختهای فسیلی منجر به مشکلاتی مانند آلودگی هوا، تغییرات اقلیمی و کاهش منابع طبیعی میشود. بنابراین، توسعه و استفاده از منابع انرژی پاک و مستدام مانند انرژی خورشیدی و بادی در حال رشد است.